Dedico aquest post al tÍtol del meu blog! Perque es veritat, a Catalunya no hi donem cap tipus d’importancia. Anem al forn, comprem el pa de pagès o de barra, suquem el tomàquet i un bon raig d’oli d’oliva. Que simple que sembla…
Ja de petita, em va xocar que al sortir de Catalunya( a Saragossa crec…) no sapiguessin fer un pa amb tomàquet, un entrepa sense tomaquet és molt soso!
Dons bé si a saragossa
ja era difícil, imagineu-vos a austràlia! Sembla que no però quan no tens pa amb tomaquet es troba molt a faltar!suposo que menjar-ne t’ajuda a mantenir la Catalanitat d’alguna manera quan estàs tan lluny. Problema 1: el pa. Aquí el pa que menja tothom no te crosta!és pa Bimbo. Per ells el pa de barra no existeix, i molt menys el pa de pagès! Com a molt pots comprar una imitació de pa amb la mateixa forma que el de pagès, però amb consistencia de pa bimbo. Problema 2: els tomàquets. Els problema del tomaquets és el mateix que a barcelona, els tomaquests d’avui en dia són massa durs i no suquen! Però si combinem el problema del pa amb el del tomàquet..¿ com sucar un pa sense consistència ni crosta amb un tomaquet dur?? Bé, després de temps meditant ( i l’experiencia d’ EEUU)he arribat a la conclusió que torrant el pa sempre, es guanya una mica més de duresa de la crosta i si no apretes massa el tomaquet en el pa no se’t desmonta tan... Problema 3: l’oli. Aquí l’oli d’oliva només el tenen en petites ampolletes que valen un dineral! Amb lo que les families no l’utilitzen. L’oli que tenen és canola oil, totalment insípid!tirant-ne bastant encara pots notar algun gust, tot que mai serà el mateix que l’oli de Maldà! Problema 4: l’embotit i el formatge. No tenen ni pernil salat, ni llom adobat, ni llangonissa, ni formatge manxego,… aiixxx que ja faig salivaa!jajajajjajajaja. per tant, el pa amb tomaquet s’ha de rebaixar a estar acompanyat de cheese slices (aquelles lonxes de formatge que posen al les amburgueses del mcdonals), pernil en dolç, salami o prosciutto (un sucedani del pernil salat…).
Ja de petita, em va xocar que al sortir de Catalunya( a Saragossa crec…) no sapiguessin fer un pa amb tomàquet, un entrepa sense tomaquet és molt soso!
Dons bé si a saragossa
Quan problemes per un simple pa amb tomaquet!!
És indignant!!!, sabia que això de viatjar és molt dur... però tant!!!. Com ho podràs aguantar?. És molt temps, massa temps... no sé! ... és que .... no sé que dir-te. I és que tampoc hi ha res al món que ho pugui substituir......
ResponderEliminarAra que el Carod està obrint ambaixades catalanes arreu podries mirar si en tens alguna a la vora, i presentar-hi una queixa diplomàtica oficial.
En fi ..... no hi ha dret!!!
Si no fos per aquestes punyeteres quarantenes que tenen per a tot, ara mateix baixava a la Boqueria i et comprava 20 quilos de tomàquets, d’aquells de pera, madurs, sucosos i carnosos, i te’ls enviava per SEUR amb una garrafa d’oli i mig quilo de pernil d’aglà.
I lo del pa ...???, això vol dir que no tenen fleques!!??? .... és que ... tenen uns “dallonses” que se’ls trepitgen.
Maria ............ (...aquí un llarg silenci respectuós...) ........... ho sento!!........ coratge!!!
Dom Vito
PD 1. Cuina alternativa: els aborígens es mengen vives unes erugues que troben a l’escorça dels arbres, blanques, lluents, grassonetes (d’uns 8-10cm) que, diuen ... per xupar-hi els dits.
PD 2. (fotos de Nambucca Heads: “Nena... TENS UNA “PINTA” FANTÀSTICA!!!”)
Muac i muac!!
Mariaaaa!tinc una noticia per tu xD! Conec un català a Australia, i no massa lluny de tu!
ResponderEliminarweno potser sí, això de les distancies tan llargues sobre mapa a Australia encara no ho pillo massa :P
És el germà d'un amic de la universitat, que ha anat a passar uns mesos a fer un intensiu de surf (tot i que mai havia surfejat >.< )
Ell està a Noosa Heads. Potser et sembla una tonteria, nuse, pero a mi m'ha fet gracia xD
Si un dia vols t'entra la nostàlgia i tens ganes de parlar català una estona digam-ho i et passo més info. Muaaaaa
jajajjaja uo que waiii!pero Noosa heads esta mes al nord de brisbane jo estic a 4 hores cap al sur desde brisbane jejjejej. pero esta be saber-ho!!
ResponderEliminarparlan de nostalgia i pa amb tomaquet... avui he anat a comprar i he trobat oli d'oliva extra verge CARBONELL!!!!!!jajajajjajaj no me estat de comprar-lo i mmmm ara el pa am tomauqet es una altra cosa. tambe he trobat un pa que li diuen croasted viena que imita el pa de pages...era dels pans mes barats!jejejeje
Quina pena... Et donc una alternativa que serà el mes semblant al pa sucat. Compra tomaquets (els més madurs que trobis) i els ratllas, aquesta polpa posa-la en un pot que tanqui bé i fot-li un raig d'oli perque es conservi millor. Tanques bé i el poses a la nevera. Així quan vulguis sucar el pa només et caldrà obrir el pot i amb una cullera l'escampes sobre la llesca. Creu-me, es un bon recurs per quan estàs fora de catalunyyya. Visca!!!.
ResponderEliminarEstàs molt guapa en les fotos. Molts petonets.
Germana de Dom Vito
Jajajajajaja!
ResponderEliminarKins problemes....
Y aki tota la familia donan consells! La idea de la Germana de Dom Vito es la millor!
Y sino sempre et keda: Mordisco de pan + mordisco de tomate XD
jejejejeje!!! Kieses!
P.D: Encara tai dexplicar la teoria del body aplicada a la vida...
Nebot de Dom Vito. XD
Mariaaaa ma fet molta gràcia aquest bloc i també l'article. curiós article! deu ser un calvari el menjar... M'ha fet gràcia pq per a qualsevol ciutadà del món (i també algun indepe no et creguis) les teves afirmacions li semblarien casposes. Hi ha gent que sortint de casa perd la identitat i d'altra que pel contrari es reafirma en lo seu. Em fa gràcia que tu formis part dels segon cas.
ResponderEliminarAu maca una abraçada fins aviat!
jajajja eduuu que no sigui independentista ni tan Jerqui com tu no vol dir que la meva catalanitat no sigui ferma!!
ResponderEliminarun peto!!